check hier of je in aanmerking komt

wat is de bestedingsruimte  -  we kijken naar wat er overblijft van het inkomen na aftrek vaste lasten en evt. aflossingen en we kijken naar wat erbij komt aan extra inkomsten zoals bijv. toeslagen. Let op: we nemen altijd contact op met bewindvoering indien aanwezig om te controleren hoeveel bestedingsruimte er werkelijk is. Werkt bewindvoering of cliënt niet mee in het verstrekken van deze gegevens, dan kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen. Het inkomen van inwonende personen wordt meegeteld.

wanneer is het dier aangeschaft - heb je het dier pas geleden aangeschaft, of ten tijde dat je al financieel krap zat, dan heb je een niet goed doordachte aanschaf gedaan en kan er geen aanvraag gedaan worden. De SDS wil geen impulsaanschaf faciliteren. Heb je kittens of pups, dan krijg je daar geen steun voor. De asielen zitten elk jaar ramvol en we zitten niet op nog meer katjes en honden te wachten. Heb je een nestje en wil je hulp om voorgoed te stoppen met deze gezinsuitbreidingen? Dan helpen we je graag om weer op het rechte pad te komen. Absolute voorwaarde is dat er geen dieren bij mogen komen, dat kittens en pups via de SDS herplaatst worden en dat volwassen dieren gesteriliseerd of gecastreerd worden. Bij het niet nakomen van de gemaakte afspraken moeten alle gemaakte kosten (vaak erg hoge kosten!) terug betaald worden. Hiervoor moet je een overeenkomst ondertekenen.

geen dieren erbij - ben je van plan om nieuwe dieren aan te schaffen, terwijl je de zorg, ook mogelijke dure dierenartsrekeningen, niet kan betalen? Dan wordt je aanvraag afgewezen. Neem je een nieuw dier nadat je dier is overleden? Dan stopt onze steun en zal je zelf goed moeten incalculeren of het financieel haalbaar is om dit dier aan te schaffen.

reeds gemaakte dierenartskosten - deze worden niet achteraf vergoed door de SDS. Alleen toekomstige dierenartsbezoeken die op onze naam staan en door ons zijn georganiseerd en gepland worden door ons betaald. Dit gebeurt altijd na een schriftelijke bevestiging van ons dat het bezoek of behandeling op onze kosten mag plaatsvinden.

woonachtig in de regio - ons budget is alleen toereikend voor dierenartssteun in de regio Drechtsteden

kosten voor crematie - huisdiercrematies worden niet door de SDS vergoed. Er zijn zoveel dieren met klachten, verwondingen en pijn die geholpen moeten worden dat we geen geld kunnen besteden aan symboliek voor de eigenaar waar het dier in principe niks meer aan heeft. We bieden bij euthanasie wel aan om het dier kosteloos achter te laten bij de dierenarts en om als aandenken een plukje haar, evt mooi verpakt in een gedenkflesje, mee te nemen naar huis.

euthanasie dier - als een dier uit zijn lijden verlost moet worden dan kunnen we dit geheel vergoeden, mits aan bovenstaande voorwaarden voldaan wordt. Voorwaarde is dat het dier bij de dierenarts achtergelaten wordt. We vinden het moreel onacceptabel als een dier wel een dure crematie krijgt nadat ons verteld is dat er geen geld is voor noodzakelijke dierenartskosten/euthanasie.

zwarte lijst - het komt gelukkig niet heel vaak voor, maar is de steun door ons bestuur in het verleden stopgezet na het schenden van het vertrouwen of misdragingen tegenover onze medewerk(st)ers, dan kan je niet opnieuw een aanvraag doen. Onze medewerk(st)ers stoppen veel tijd, energie en hart en ziel in het werk, zonder er iets voor terug te krijgen. Liegen, belangrijke zaken verzwijgen, een grote mond of scheldpartijen worden niet getolereerd.

ct- en mri-scans - deze worden niet vergoed door de SDS. De kosten zijn te hoog, gezien het (ontbreken van het) nut ervan. In de meeste gevallen is een scan niet per se nodig en kan een behandeling zonder scan ingezet worden.

toestemming geven - we vragen toestemming voor gebruik van foto's van het dier op bijv. socialmedia. Dit is nodig voor promotie en lobby voor donaties. Zonder donaties kunnen we niks, dus dit is echt heel hard nodig. Ook vragen we toestemming om op huisbezoek te komen. Zonder een huisbezoek krijgen we geen goed beeld van de situatie en kunnen we niet effectief te werk gaan. Alleen bij een aanvraag voor spoed-euthanasie is een huisbezoek vooraf niet nodig. Uiteraard ga je met het invullen van ons aanvraagformulier ook akkoord dat we inzage krijgen in je financiële situatie, d.w.z. inkomen, leefgeld, vaste lasten, reserves en spaartegoeden. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld en behandeld volgens ons privacyprotocol, in lijn met de privacywetgeving/AVG.


Als laatste: de betaler bepaalt. Wanneer de SDS de medische kosten voor jouw dier op zich neemt, dan kiest de SDS de uiteindelijk te nemen stappen en de behandelend dierenarts. Ben je het er niet mee eens, dan ben je vrij om de aanvraag bij de SDS te annuleren. Inspraak heb je wel, maar de SDS neemt de uiteindelijke beslissing waar zij wel of niet voor betaalt. We werken niet met één vaste dierenarts, maar hebben wel onze voorkeur als het gaat om diagnose en behandelplan vaststellen. Ook voor sommige specifieke diersoorten wijken we het liefst uit naar bij ons bekende, ervaren dierenartsen. In sommige gevallen kan het dier bij de eigen dierenarts behandeld worden, mits de tarieven niet veel hoger zijn vergeleken met een andere dierenarts die dezelfde behandeling kan uitvoeren.


Lees HIER meer over een aanvraag dierenartskosten


Website design&beheer: Ginet Balistreri
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin