dierenartskosten
Stichting Dieren Steun helpt diereigenaren met financiële nood bij noodzakelijke dierenartskosten.
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden voor dierenartskosten-steun.
- je bent woonachtig in de regio Drechtsteden (Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, HI Ambacht)
- je leeft van een minimum inkomen en houdt na aftrek vaste lasten weinig leefgeld over
- je hebt geen spaartegoeden of reserves, en geen verkoopbare, misbare luxe eigendommen
- er komen geen huisdieren bij vanaf het moment dat je steun aanvraagt tot het moment dat je alle kosten weer zelf kan betalen. Bij aanschaf nieuwe dieren wordt geen steun meer gegeven.
- je bent eerlijk, verzwijgt niks, liegt niet en behandelt onze vrijwilligers met respect en dankbaarheid
- je levert testimonials in de vorm van schriftelijke bedankwoorden en foto- en/of filmmateriaal (we plaatsen foto's geen met (de namen van) eigenaren erbij i.v.m. privacy, tenzij hier uitdrukkelijk schriftelijk toestemming voor is gegeven)
- je wacht op toestemming voorafgaand aan het dierenartsbezoek; achteraf dierenartskosten declareren is niet mogelijk
- we steunen niet met vaccinaties en overige preventieve of niet noodzakelijke behandelingen
- honden moeten gechipt en goed geregistreerd zijn of worden (kan via steun SDS)
- katten moeten gecastreerd en gechipt en geregistreerd zijn of worden (kan via steun SDS)
- pas na schriftelijke bevestiging wordt steun verleend, en enkel voor de omschreven gewenste behandeling. Dit gaat altijd na overleg tussen SDS en behandelend dierenarts. De betaler bepaalt, dus de SDS bepaalt welke behandeling plaats gaat vinden als de SDS het betaalt. Het dierenartsbezoek en de factuur komt op naam van de SDS te staan. Dierenartskosten op naam van de eigenaar of derden kunnen niet worden voldaan door de SDS. Vanaf 01-02-2025 vergoedt de SDS enkel nog maar de helft van de dierenartskosten. De SDS kan het totaalbedrag voorschieten, waarna de helft terugbetaald dient te worden door de eigenaar. Dit mag in termijnen van minimaal €50,- per maand. Er kan pas een nieuwe aanvraag worden gedaan als de eigen bijdrage volledig afbetaald is.
- elke aanvraag voor dierenartssteun, medicatie of dieetvoer wordt opnieuw bekeken en beoordeeld, ook als je al eerder een aanvraag hebt gedaan. Lever bij elkaar aanvraag opnieuw een aanvraagformulier met bewijsstukken in. Bewijs van inkomsten en vaste lasten is een eis. De SDS kan een aanvraag afwijzen als er niet voldoende budget aanwezig is. Bij afwijzing zal de reden worden medegedeeld aan de aanvrager.
- gezinsuitbreiding onder de huisdieren moet te aller tijde worden voorkomen
- het huisdier staat op de positieflijst, de SDS maakt melding bij verboden huisdieren die na de invoering van de positieflijst zijn aangeschaft.
Stichting Dieren Steun werkt bewust niet met een 24-7 alarmdienst. Bij levensbedreigende spoedgevallen is elke dierenarts verplicht het dier te helpen zonder aanbetaling. Zo nodig en wanneer van toepassing springt de SDS bij in een vervolgstadium van de spoedopname. In geval van spoed kan wel ondertussen via mail een steunaanvraag gedaan worden, maar ga als eigenaar zeker alvast naar de dierenarts als het een kwestie van leven of dood is. Vraag de dierenarts of het inderdaad om wel of geen spoed gaat. LET OP: je blijft als eigenaar altijd zelf verantwoordelijk voor het welzijn van je huisdier. Schuif dit niet af op een ander.
Ook voor steun bij nagelverzorging of vachtproblemen kunnen minima bij de SDS terecht.


Wil je weten of je in aanmerking komt voor dierenartskostensteun? Download dan de vragenlijst en stuur een mail naar info@stichtingdierensteun.nl